Vårens sköna terränglopp lördag 3 maj

Spring Cross är vårens största svenska terränglopp. Lördagen den 3 maj 2014 avgörs tävlingen för nionde gången. Du springer en naturskön bana på Norra Djurgården i Stockholm. Första start kl 12.00.
Loppet har tre distanser för herrar och för damer; 6 km, 12 km och 18 km. Start, varvning och mål är vid Frescati, nära T-banestationen Universitetet.
Läs mer >>

Banan har justerats

Banan för Spring Cross har justerats på grund av det omfattande arbete som pågår med att förbättra gångvägar och en gångbro vid Husarvikens strand.
Efter 2,5 km är det i år en helt ny bansträckning i en kilometer. Det är liknande underlag och liknande kupering som på den tidigare bansträckningen.
För att få rätt distans, d.v.s. 6 km per var, har banan också ändrats efter 4,5 km där banan nu går fram till Lappkärret. Denna nya bandel är något mer kuperad än den tidigare bansträckningen.
Här är den nya bansträckningen >>

Video som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom har gjort en fyra minuter lång video som visar vårens största terränglopp från start till mål.
Video Spring Cross 2013 >>

De bästa bilderna från Spring Cross

Martin Ekequist fanns på plats för att fotografera under Spring Cross 2013. Se hans bästa bilder från vårens stora terränglopp!
Till bildspelet >>

Allt du behöver veta inför Spring Cross

Lördagen den 3 maj avgörs Spring Cross för åttonde gången. Första start är kl. 12.00. Start och mål alldeles intill universitetsområdet vid Frescati.
Viktig information inför loppet >>

Vårkänslor – så gör du en kickstart

Äntligen vår. Ljuset kommer, temperaturen stiger och fåglarna kvittrar. Våren är den bästa av motivationshöjare. Det spritter i benen. Här ska tränas!
Kalla gärna känslan vårrus. För dig som ska komma igång med löpning gäller det dock att börja smart. Vi har nio tips för dig som vill kickstarta löpningen.
Läs mer på Marathon.se >>