Se dig själv springa i mål

Nu kan du se en kort video som visar när du springer i mål i Spring Cross. Gå in i resultatlistan och klicka på ditt namn så visas videon.
Till resultatlistan >>

Filmen som visar loppet från start till mål

Micke Sjöblom har gjort en drygt fyra minuter lång film som visar vårens största terränglopp från start till mål. Du får se en riktigt tuff, rolig och backig terrängbana – och ett gäng riktigt starka, trötta men nöjda deltagare.
Video Spring Cross 2015 >>

Se de bästa bilderna från Spring Cross

Vår grymma fotograf Ryno Quantz var ute och plåtade under loppet. Här hittar du över 100 av hans bästa bilder. Kika om du ser dig själv.
Till bildgalleriet >>

Fellöpning i 5 km-klassen

Vi beklagar att åtta löpare sprang fel, och för kort distans i 5 km klassen, sju män och en kvinna. Resultatlistan är därför korrigerad. De löpare som sprungit för kort distans har en egen resultatfil.
Till resultaten >>

Jonatan och Tove var först i mål i Spring Cross 10 kilometer

Den tuffa och backiga banan till trots fick vi ändå fina tider på Spring Cross 10 kilometer. Jonatan Alvaeus, Uppsala IF, vann herrklassen på 41:34. Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, vann damklassen och blev trea totalt på grymma tiden 42:25. Tove som har 34 VM medaljer i orientering och skidorientering har nu alltså ytterligare en medalj att lägga till samlingarna. Tvåa i herrklassen Öystein Klemetsdal, Norge, 42:06 och trea Tommi Lindeman,Kvarken Capital, 42:45. Tvåa i damklassen blev Petra Kindlund, Runacademy IF, 44:06 och trea, Karin Arthursson, Hässelby SK, 48:17. Ett varmt grattis till er – och till alla andra som deltog i Spring Cross 10 km.
Till resultaten >>

Utan strumpor och skor i SpringCross

Marathon.se har gjort ett reportaget från nya SpringCross. Kolla in nya banan och hör omdömena från några av löparna som sprang lördagens terränglopp på Norra Djurgården.
Träffa också killen som tycker att våren är här. Anders Joelsson tog av sig strumpor och skor och sprang de tio kilometerna.
Läs mer, och se video, på Marathon.se >>

Tjejen som utmanade killarna

Landslagsstjärnan i orientering, Tove Alexandersson från Stora Tuna OK, pressade killarna om att vara först i mål i i lördagens SpringCross. På den tuffa 10 kilometers-banan på Norra Djurgården i Stockholm var Tove med i täten hela loppet. Det vara bara Jonatan Alvaeus, Upsala IF, och norrmannen Öystein Klemetsdal som var snabbare.
– Jag har knappt hunnit sova men jag gillar att tävla, säger Tove som sent på fredagskvällen tog brons i natt-SM i orientering.
Läs mer och se video på Marathon.se >>

Mikael och Amanda var först i mål på Spring Cross 5 km

Den tuffa och backiga banan till trots fick vi ändå fina tider på Spring Cross 5 kilometer. Efter några fellöpningar från några Spårvägenlöpare blev det slutligen Mikael Landels-Barnes, Spårvägens FK som vann herrklassen på 18:55 och Amanda Kleijn, Södertälje Nykvarn Orientering, som vann damklassen på grymma tiden 19:08. Ett varmt grattis till er – och till alla andra som deltog i Spring Cross 5 km.
Här hittar du alla resultaten >>

Karin hade nytta av rätt teknik

Duktiga asfaltslöparen Karin Arthursson, från Hässelby SK kom trea i Spring Cross 10 km. Så här säger hon: "Det var första gången jag sprang sån här trail och det var sjukt jobbigt. Tokpuls hela vägen och backigt som attan. Lera, stenar, rötter och piskande grenar – man fick vara helt koncentrerad hela tiden. Tror man har enorm nytta av att ha själva tekniken som man inte har som asfaltslöpare. Och slalombacken 2 gånger var inte att leka med - herregud!
Gamla tanter som jag får nästan hjärtinfarkt, haha. Kul träning och bra arrangemang!" Tack Karin och grattis!

Sol, tuffa backar och massor av mjölksyra

Vädret har varit minst sagt lynnigt de senaste dagarna. Men dagen till ära sken solen och vi fick en fantastisk tävlingsdag med deltagare och publik som picknickade i gräset. Men banan var tuff, riktigt tuff - men också roligare än tidigare, det vittnar flera av deltagarna om. 590 löpare deltog i 5 kilometersklassen och 732 i 10-kilometersklassen. Läs vad Solveig Sjölund och Andrea Glaser som sprang 5-kilometersloppet tyckte om banan.
Läs vad Solveig Sjölund och Andrea Glaser tyckte om banan. >>

Höstens tuffaste och roligaste terränglopp

Gillade du Spring Cross? I så fall ska du springa Tjur Ruset som är årets tuffaste och roligaste terränglopp. Här sätts din styrka och uthållighet på prov. Distansen är c:a 10 km. Banan går upp och ned för branta backar, genom vattendrag och leriga sankmarker, över stock och sten. Utmanande och inspirerande!
TjurRuset avgörs lördagen den 3 (fulltecknad) och söndag den 4 oktober i ett krävande skogsområde någonstans i Storstockholm. Exakt var är än så länge hemligt. Vill du vara säker på att få en plats i TjurRuset söndag bör du inte vänta för länge med din anmälan.
Mer information >>

Träna i grupp i höst, vinter och vår

TSM Running är Sveriges största träningsgrupp för löpare. Vi springer i grupp en eller två dagar i veckan under hösten, vintern och våren Träningen utgår från Stockholms Stadion där vihar egna omklädningsrum.
I höst startar den nionde säsongen med TSM Running. Den 25 oktober är det Run Off och sedan fortsätter träningen fram till sista helgen i maj.
Vi hjälper dig bli en bättre löpare samtidigt som vi har kul under våra gemensamma träningar. Du behöver inte vara någon stjärna för att hänga med. Klarar du av en mil under 70 minuter kommer du att klara av träningen.
Mer information >>

Nästa utmaning: Årets kraftprov och årets folkfest

Lördagen den 4 juni 2016 avgörs ASICS Stockholm Marathon för 38:e gången. Det blir ett lopp att minnas– ASICS Stockholm Marathon är årets kraftprov och årets folkfest i huvudstaden. Vill du vara en av stjärnorna i nästa års stora löparfest kan du anmäla dig redan nu.

Info och anmälan >>