Välj e-cigg före vanlig cigg när du löptränar

Gillar du att springa i motionsspåret, men känner att rökandet påverkar din prestation? Det är knappast förvånande med tanke på den skadliga påverkan vanliga cigaretter har. För att få bukt på ditt beroende kan du använda e-cigg istället för vanlig cigg.

Fördelarna med e-cigg framför traditionella cigaretter är många. Här får du en närmare inblick i vad e-cigg är och varför det är ett betydligt bättre alternativ för dig som gillar träning.

Bättre hälsa och ork med e-cigg

När du röker utsätter du kroppen för farliga gifter, vilket kan vara direkt skadligt för din hälsa. Du orkar mindre, blir lättare trött och har ett försämrat välmående. Om du gillar att löpträna är rökning ditt största hinder. Slutar du inte röka kommer du med stor sannolikhet tvingas sluta träna och vilket alternativ som är det bästa bör du inte ens reflektera över. Självklart är det rätta valet att sluta röka.

En e-cigarett är ett bättre alternativ eftersom du undviker alla farliga gifter och tjära, men ändå har kvar en del av själva vanan. Med tanke på att det är svårt att bli av med ett beroende är det bra att börja med rätt metod från start.

För det är ofta den stora boven i det hela, vanan att ha något i handen och underhålla dig med. En e-cigg är därför ett bra sätt att trappa ned på rökningen. Sakta men säkert förbättrar du din hälsa och ditt mående, vilket kommer visa sig även i motionsspåret.

Hur fungerar e-cigaretter?

Istället för rök kommer det ånga från e-cigaretter och det här sättet att ”röka” kallas att vejpa. Du kan vejpa e-cigg med en viss nikotinhalt eller helt nikotinfria alternativ. För att få i dig ångan använder du en avlång behållare som påminner om en vanlig penna. Behållaren innehåller e-vätska som alltså bildar ånga när du drar ett bloss och sedan blåser ut.

E-cigaretter innehåller inte farliga ämnen och gifter som vanliga cigaretter. Därför är det ett sundare alternativ för dig som vill sluta röka, men behöver en metodisk nedtrappning. Du köper enklast e-cigg på nätet där det finns ett stort utbud av smaker och behållare.