Ta återhämtningen seriöst med ett varmt bad

Isbad är något som blivit lite av en trend i träningskretsar på senare år. Det har enligt entusiaster många hälsofördelar – men också risker. Glöm dock inte bort de varma baden. Det finns verkliga hälsofördelar med dessa förutom att det är fantastiskt behagligt.

Det är bra att vara på hugget när du ska löpträna i skogen eller styrketräna på gymmet. Men det är minst lika viktigt att kunna slappna av mellan träningssessionerna. En investering i badkar eller ett spabad utomhus hos Badspecialisten kan hjälpa dig med smärtlindring, avslappning och att helt enkelt bara njuta.

Underskatta aldrig vikten av återhämtning

Alla som tränar har antagligen hört att träningen ”bara” är en del av vägen mot bättre hälsa. Näringsrik kost och återhämtning är de två andra beståndsdelarna. Ingen del bör förringas om du på allvar vill förbättra din mentala och fysiska hälsa.

Ett varmt bad kan hjälpa dig att somna bättre på natten och kan lindra huvudvärk och muskelvärk. En forskningsrapport från 2017 visade också att du faktiskt bränner kalorier när du varmbadar.

”Men trots att männen inte gjorde annat än att just ligga ner i varmt vatten så förbrände de ändå ca 126 kalorier under timmen.” skrev Metro Mode i en artikel om forskningsrapporten.

Balansera återhämtning och träning

Så klart är inte kaloriförbränningen det som är det viktiga vid återhämtning. Men det är ändå viktigt att känna till. I slutändan handlar hälsa om balans. Var på hugget när du tränar, slappna av när du faktiskt ska slappna av och håll koll på vad du äter. Kan du upprätthålla de tre delarna är du en bra bit på vägen mot en sund kropp och själ.