Ta löpningen till nästa nivå med kosttillskott

Känner du att det är dags att ta löpträningen till nästa nivå? Då kan rätt kosttillskott vara lösningen. Tillsammans med en bra kost- och träningsplan kan du göra stora framsteg som löpare.

Har du löptränat under en en tid och känner att du vill utvecklas mer som löpare? Kanske vill du kunna springa snabbare eller längre. Eller kanske så vill du undvika smärta i muskler och leder efter löppassen. Oavsett hur du vill att din löpning ska förbättras så är det viktigt att titta både på näringsintag och träningsupplägg.

Ta kosttillskott för att stärka muskler och leder

Oavsett om du vill kunna springa 5 kilometer utan smärta, förbättra ditt personbästa på milen eller klara av ett helt maraton så måste du få i dig tillräckligt med energi och näringsämnen. Hälsosam kost är alltid viktigt, men när du tränar bör du vara extra noga med att se till att kroppen får i sig alla vitaminer och mineraler som den behöver. Med ett VitaePro kosttillskott kan som löpare se till att leder, muskler, hjärta och blodcirkulation får viktig näring. Kosttillskottet VitaePro innehåller bland annat följande:

• Växtextraktet Boswellia serrata som är viktigt för ledernas funktion
• Antioxidanten polyfenolen hydroxityrosol som är bra för hjärtat och skyddar mot oxidativ stress.
• D-vitamin som är viktigt för muskelfunktionen.
• Omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som är bra för hjärtats funktion.
• Vitamin B12 och C som minskar trötthet och utmattning. Det är extra viktigt om du tränar långdistanslöpning.
• Selen som tillsammans med vitamin B12, C och D är viktigt för immunsystemet.

Äta näringsrikt och ät tillräckligt mycket

Löpning är en krävande sport och därför måste du se till att du får i dig tillräckligt med näring. Många äter för mycket eller för lite när de löptränar. Nybörjare som börjar löpträna tror ibland att de kan äta vad som helst och hur mycket som helst eftersom de förbränner kalorier under träningen. Det stämmer att löpning är en effektiv träningsform, men det betyder inte att det är fritt fram att äta skräpmat och sötsaker med tomma kalorier. Ge istället kroppen näringstät mat i form av frukt, grönt, fullkorn och fet fisk. Mat är kroppens bränsle och om du vill kunna prestera i löpspåret måste du se till att tanka med rätt bränsle. Välj gärna ägg, rödbetor, blåbär och andra nyttigheter.

Gör inte heller misstaget att äta för lite. Att banta och samtidigt träna hårt är ingen bra idé. Om du vill gå ner i vikt med löpning måste du ändå se till att kroppen får den näring som den behöver, annars finns det risk att du skadar dig. Om du inte har tillräckligt med energi kommer du att känna dig trött och träningen blir jobbigare. För en hälsosam och hållbar träning ska du alltid ge kroppen bra och goda livsmedel med tätt näringsinnehåll.

Öka träningen successivt

Sist men inte minst bör du lyssna på kroppens signaler när du tränar. Om du vill springa längre eller snabbare måste ökningen ske gradvis för att vänja kroppen vid den ökade påfrestningen. Om du vill springa längre sträckor kan du öka veckans längsta runda med cirka 1 kilometer i veckan tills du når önskad längd. Glöm inte bort att återhämta dig emellanåt.