Så undviker du skador vid löpning

Löpning är fantastiskt och en träningsform som kan förlänga livet och ge mer livskvalité. Men som all form av fysisk aktivitet kan löpning förknippas med skador. För att undvika löpskador är det betydelsefullt att du tänker till och planerar din löpträning. Lär även känna din kropp och vårda den från insidan och ut för att vara skadefri.

Löpning är träningsform som är väldigt populär. Det är även en träningsform som har en relativt hög skaderisk. Det är oftast smärtor i knä eller hälsena som löpare drabbas av. För att kunna fortsätta löpträna som vanligt är det betydelsefullt att du aktivt försöker förebygga skador. Eftersom muskler och leder är väldigt utsatta när du springer är vitaepro kosttillskott bra att ta för att stärka kroppen och undvika skador.

Ta hand om muskler och leder

VitaePro har bidragit till att tusentals människor har kunnat fortsätta att vara aktiva. Ingredienserna i VitaePro bidrar till att upprätta en normal muskelfunktion och hålla lederna i trim. Kosttillskottet innehåller en unik sammansättning av ingredienser som gör att du kan fortsätta röra på dig hela livet. Speciellt vid löpning är det betydelsefullt att tänka på att vårda musklerna och lederna från insidan eftersom stötarna tär mycket på kroppen. Förutom kosttillskott är det viktigt att äta bra och näringsrik mat för att kroppen ska orka genomföra alla löppass.

Tips för att undvika skador

Löpskador kan drabba vilken löpare som helst. Om du är nybörjare på löpning är det betydelsefullt att ta det lugnt i början. Det är därför viktigt att alltid vara uppmärksam på kroppens signaler och var inkännande under träningspasset. Då kan du i god tid dra i handbromsen och undvika att skadan blir för stor och omfattande. Det är inte sällan som löpare fortsätter att springa även när en liten känning har uppkommit vilket kan göra att skadan blir långdragen. Det är även viktigt att prioritera att träna säkert och skydda dig själv när du är ute och springer. Att försöka träna varierat och ha en god teknik är också viktigt

Tips för att förebygga skador:

  • Träna inte för mycket eller för fort.
  • Prioritera vila och återhämtning.
  • Värm alltid upp innan löppasset.
  • Stärk kroppen med styrekträning.
  • Investera i bra löpskor och byt regelbundet.
  • Vårda kroppen från insidan med kosttillskott.
  • Ät bra mat.